Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile din Luxemburg au arătat un rezultat incert la scrutinul de duminică

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

Alegerile din Luxemburg au arătat un rezultat incert la scrutinul de duminică, lăsând coaliția condusă de liberali cu suficiente locuri pentru a rămâne în guvern, dar și formaţiunea de centru-dreapta care domină în mod tradiţional poate, de asemenea, să se întoarcă la putere, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Sondajele de opinie au arătat că Partidul Social Creștin Popular (CSV), care a fost condus timp de 19 ani de către preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va pune capăt guvernării de cinci ani a lui Xavier Bettel în funcția de prim-ministru al unei coaliții cu trei partide.

CSV putea fi cel mai mare partid, dar a pierdut efectiv locuri, conform unui sondaj prezentat de către postul RTL după ce au fost contorizate peste 90% din voturi.

Citește și: Donald Trump susține că James Mattis este 'un fel de democrat' și speră să plece

Rezultatul Partidului Democrat al lui Bettel a rămas neschimbat, în timp ce aliații lui, Partidul Muncitorilor Socialiști (LSAP), au scăzut. Câștigătorul zilei a fost cel de-al treilea partid în guvern, cel al Verzilor.

Rezultatul arată că alianţa lui Bettel va avea o majoritate de 31 de locuri într-o cameră de 60 de locuri, în timp ce CSV va trebui să câștige peste Partidul Democrat pentru a nu rămâne în opoziție.

Spre deosebire de unele țări învecinate, unde migrația a stimulat partidele anti-imigrare, extrema dreaptă nu şi-a făcut loc în Luxemburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.