Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile parlamentare din Republica Moldova - Peste 1,32 milioane de cetățeni și-au exprimat dreptul de vot

republica moldova

Peste 1,32 milioane de alegători din Republica Moldova şi-au exprimat, duminică, până la ora 18.30, dreptul de vot la alegerile parlamentare din Republica Moldova, a anunţat, într-un briefing de presă, preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, participarea la vot până la ora 18.30 reprezintă 46% din totalul alegătorilor înscrişi în listele electorale, cu 5% mai puţin faţă de scrutinul legislativ din 2014. 

Cifrele centralizate de CEC arată că în cele 123 de secţii de votare deschise în străinătate au votat, până la aceeaşi oră, 62.000 de persoane, cea mai semnificativă prezenţă fiind la secţiile din Londra (Anglia) şi Dublin (Irlanda).

Citește și: Incident la protestul din Piața Victoriei - Conflict între mai mulți protestatari și reprezentanții unei televiziui

De asemenea, în cele două secţii de votare constituite în Transnistria au votat 35.000 de cetăţeni moldoveni cu drept de vot. 

Datele CEC arată că doar 8% dintre tinerii de până la 25 de ani s-au prezentat la vot, în timp ce cei mai mulţi dintre votanţi, 35%, au între 50 şi 56 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.