Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile prezidențiale din Ucraina stau sub semnul întrebării. Zelenski cântăreşte argumentele pro şi contra

The Economist
zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ia în considerare "argumentele pro şi contra" organizării alegerilor prezidenţiale în primăvara anului viitor, a declarat vineri ministrul său de externe Dmitro Kuleba, citat de Reuters.

"Nu închidem această pagină. Preşedintele Ucrainei ia în considerare şi cântăreşte diferitele argumente pro şi contra", a declarat Dmitro Kuleba într-un briefing, adăugând că organizarea de alegeri în timpul războiului cu Rusia ar presupune provocări "fără precedent".

Kuleba a făcut această declaraţie de la Berlin, unde se află într-o vizită de lucru, în cadrul căreia a încercat să se asigure de un sprijin suplimentar în lupta ţării sale împotriva forţelor ruse, în condiţiile în care atenţia internaţională este concentrată în prezent asupra situaţiei din Orientul Mijlociu.

"Aveţi încredere în noi, susţineţi lupta noastră! Iar victoria noastră va fi şi victoria voastră", a declarat Kuleba vineri, în timpul unei intervenţii la postul de televiziune ZDF, potrivit dpa.

El a subliniat că, deşi atenţia presei asupra invaziei ruse în Ucraina a scăzut, sprijinul politic din partea partenerilor din Occident a rămas ridicat.

Occidentul continuă să prioritizeze ajutorul pentru Ucraina, alături de solidaritatea cu Israelul, a spus Kuleba.

Ucraina ar trebui să organizeze alegeri prezidenţiale în primăvara viitoare, dar legea marţială instituită în ţară din cauza războiului declanşat de Rusia interzice mersul la urne atât timp cât este în vigoare.

Potrivit unui sondaj realizat de Centrul Razumkov din Kiev, la solicitarea publicaţiei Zerkalo Nedeli, majoritatea ucrainenilor consideră că Vladimir Zelenski ar trebui să conducă statul până la terminarea perioadei în care este în vigoare legea marţială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.