Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksander Lukașenko anunță că Federația Rusă va aloca Belarusului 1,5 miliarde de dolari pentru înlocuirea importurilor

lukasenko putin

Belarus va primi sprijin financiar din partea Rusiei în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru a participa la programele de substituire a importurilor, a declarat joi președintele belarus Alexander Lukașenko, citat de Interfax.

„Am luat recent o astfel de decizie împreună cu președintele (Vladimir) Putin. Din partea noastră, le-am oferit rușilor proiecte specifice care sunt foarte necesare și vor fi solicitate în viitorul apropiat nu numai în Belarus, ci și în Federația Rusă. Rușii alocă aproximativ 1,5 miliarde de dolari pentru aceste programe doar pe teritoriul Belarusului”, a declarat Lukașenka, la o întâlnire cu guvernatorul regiunii Kursk din Rusia.

„Înțelegem că fără înlocuirea importurilor, în special în sectoarele critice, așa-numitele importuri critice, ne va fi foarte greu să ne dezvoltăm”, a subliniat Lukașenko.

La sfârșitul lunii mai, președintele rus Vladimir Putin spune că Belarus „și-a păstrat anumite competențe care sunt foarte importante pentru noi, inclusiv în microelectronică” și „aceasta este o zonă foarte interesantă și promițătoare”.

Belarus și Rusia au anunțat anterior un plan comun pentru crearea unor industrii care substituie importurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.