Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandr Ciurilin, fostul ambasador rus în România a încetat din viață

vestidinrusia.ro
Aleksandr Ciurilin

Ministerul de Externe al Rusiei și Fundația pentru Susținerea Diplomației Publice ”A.Gorchakov” informează cu profundă durere că, la 15 aprilie, la vârsta de 75 de ani, a încetat din viață, în mod fulgerător, diplomatul sovietic și rus, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar, Aleksandr Ciurilin.

Aleksandr Ciurilin a adus o mare contribuție la întărirea autorității țării noastre în străinătate. Absolvent al Institutului de Relații Internaționale din Moscova (MGIMO), a lucrat cincizeci de ani în Ministerul Afacerilor Externe; a activat în misiunile diplomatice ale URSS și ale Rusiei în Europa, America de Nord și Africa. Între anii 2006 și 2011, a fost ambasadorul Federației Ruse în România, scrie vestidinrusia.ro.

Conducând Departamentul de istorie și documentare al Ministerului de Externe Rus, el a făcut multe pentru a păstra memoria diplomaților ruși de seamă, pentru a populariza activitățile ministerului.

Datorită sprijinului direct acordat de ambasadorul Ciurilin, în România au fost publicate zeci de volume din ”Integrala Manuscriselor Dimitrie Cantemir”, toate arhivele marelui cărturar fiind păstrate in Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.