Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandr Lukaşenko anunță că susţine total propunerile chineze privind Ucraina

belta.by
Aleksandr Lukasenko

Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, aliat al Moscovei şi aflat miercuri în vizită în China, a afirmat că susţine pe deplin propunerile chineze de reglementare a conflictului din Ucraina, prezentate săptămâna trecută, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Belarus militează activ pentru propuneri de pace şi susţine total iniţiativa dumneavoastră pentru securitate internaţională", a spus Lukaşenko, în timpul discuţiilor purtate la Beijing cu liderul chinez Xi Jinping.

"Întâlnirea de astăzi are loc într-o perioadă foarte dificilă, care necesită noi abordări neobişnuite şi decizii politice responsabile. Acestea trebuie să vizeze în primul rând evitarea unei confruntări mondiale care nu ar avea câştigători", a adăugat preşedintele belarus, citat de serviciul de presă al preşedinţiei de la Minsk.

Neîncredere

Vineri, la exact un an de la declanşarea ofensivei ruse împotriva Ucrainei, Beijingul a publicat un document cu 12 puncte în care îndeamnă Moscova şi Kievul să se aşeze la masa tratativelor.

Dar deşi China încearcă să se impună ca mediator al conflictului, poziţia sa de aliat al Rusiei o descalifică în ochii occidentalilor, care susţin Ucraina.

La rândul său, Belarus, vecin cu Ucraina, este un element important în acest conflict: nu a trimis militari să lupte direct alături de armata rusă, dar a permis trupelor ruseşti să folosească teritoriul belarus pentru invadarea Ucrainei, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.