Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksei Navalnîi devoalează planul lui Vladimir Putin: Vizați sunt milioane de ruși - 'Nu veţi putea încarcera o întreagă ţară'

Navalnîi

Opozantul politic rus Aleksei Navalnîi a denunţat audierea sa în justiţie, marţi, drept o tentativă ”de a le face frică unor milioane” de ruşi şi a lansat un adevărat rechizitoriu împoriva lui Vladimir Putin, relatează AFP.

”Cel mai important în acest proces este să li se facă frică unui număr enorm de oameni. Este încarcerat unul pentru a li se face frică unor milioane”, a proclamat opozantul, care ar putea fi încarcerat între doi ani şi jumătate şi trei ani şi jumătate, din cauză că a încălcat, potrivit autorităţilor, un control judiciar.

Citește și: Medicul Emilian Imbri, despre începerea școlii: Ar trebui să se vaccineze profesorii doar ca să fie siguri că au cu ce să se apere .

El a evocat arestarea unor mii de persoane la manifestaţii dur reprimate care au avut loc în cele două weekenduri dinaintea audierii, scrie news.ro.

Navalnîi şi-a exprimat speranţa ca tot mai mulţi oameni să îşi dea seama că ”încarcerarea a milioane sau a unor sute de milioane de oameni este imposibilă”.

Citește și: Video. Bătaia de joc continuă și în Guvernul de Dreapta! Cum a ajuns o ospătăriță să lucreze la Apele Române! ‘La calculator știți să lucrați?’

”Atunci când vor realiza, iar acest moment va veni, nu veţi putea încarcera o întreagă ţară”, a subliniat inamicul jurat al Kremlinului.

Navalnîi l-a acuzat din nou pe preşedintele rus Vladimir Putin de faptul că a ordonat să fie otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, în vară.

Citește și: Lovitură de teatru! Raluca Turcan a făcut o solicitare pentru creșterea pensiilor

Putin ”va intra în istorie ca Otrăvitorul Chiloţilor”, a tunat el, referindu-se la felul în care ar fi fost otrăvit.

Opozantul a amintit, în discursul său, şi anchetele pe care le-a publicat online, care implică serviciile ruse de securitate FSB, acuzaţii pe care Kremlinul dezminte.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Raed Arafat și-a făcut niște standarde, la nivel european. Dânsul se exonerează foarte repede’

”Noi am arătat şi demonstrat că Putin, prin FSB, a comis această tentativă de asasinat şi că eu nu sunt singura sa victimă. Mulţi o ştiu deja, alţii vor afla, iar asta o înnebuneşte pe această micuţă fiinţă în buncărul său”, a declarat Navalnîi.

Navalnîi a dezvăluit că otrava, care a fost la un pas să-l ucidă, a fost pusă în partea din faţă a chiloţilor săi, care i-au fost luaţi de la hotel, în timp ce efectua o vizită în oraşul siberian Tomsk.

Citește și: Medicul Emilian Imbri, despre începerea școlii: Ar trebui să se vaccineze profesorii doar ca să fie siguri că au cu ce să se apere .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.