Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksei Navalnîi parcă a intrat în pământ: Se oferă recompensă pentru informații cu privire la disident

radiochisinau.md
Aleksei Navalnii

Aleksei Navalnîi parcă a intrat în pământ: Se oferă recompensă pentru informații cu privire la disident

Liderul încarcerat al Opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, a lipsit, din nou, la audieri în instanță care erau programate prin legătură video.

Informația provine de la echipa disidentului încarcerat, relatează CNN.

Potrivit apropiaților lui Navalnîi, politicianul a dispărut de 17 zile și niciun oficial din sistemul penitenciar rus nu a putut spune unde se află acesta în prezent.

"Astăzi, Aleksei trebuia să aibă două procese. Din nou, el nu a fost adus la întâlniri. Navalnîi nu a fost niciodată 'ascuns' atât de mult timp", a scris, vineri, echipa disidentului pe un cont Telegram.

Colaboratorii lui Navalnîi oferă recompensă pentru informații legate de acesta

Durata fără precedent a absenței lui Navalnîi a stârnit îngrijorări cu privire la siguranța sa.

Colaboratorii lui au reiterat apelul pentru informații referitoare la politician, oferind o recompensă în criptomonede pentru detalii complete și credibile despre locația și situația sa actuală.

Chestionat recent și repetat de jurnaliști în legătură cu dispariția lui Aleksei Navalnîi, Kremlinul a comunicat că nu are "nici intenția, nici capacitatea de a monitoriza soarta deținuților și procesul de ședere a acestora în instituțiile relevante".

Fost ministru rus: "Momentul dispariției lui Navalnîi nu este întâmplător"

Vladimir Milov, fost ministru adjunct al Energiei în Rusia, în prezent consilier al lui Navalnîi, i-a spus realizatorului Richard Quest de la CNN că momentul dispariției disidentului și oficializarea candidaturii prezidențiale a lui Vladimir Putin pentru un nou mandat nu reprezintă "o coincidență".

Un nou mandat prezidențial câștigat în primăvara lui 2024 l-ar menține pe Putin la putere până cel puțin în 2030.

"Cred că este o tactică deliberată. Nu este o coincidență faptul că Navalnîi a dispărut exact în momentul în care au fost anunțate așa-numitele alegeri prezidențiale, organizate de fațadă, și în care Putin a confirmat că va candida din nou", a estimat Milov.

"Putin este dispus să arate că va rămâne la Kremlin pentru încă un mandat prin intimidare, prin represiune, prin presiuni asupra societății, iar acesta (dispariția lui Aleksei Navalnîi, n.r.) este în mod clar un șantaj asupra tuturor forțelor de opoziție", a spus fostul ministru.

Milov a adăugat el și colegii săi au contactat "toate instituțiile de detenție cunoscute din Rusia", pentru a încerca să îl găsească pe Navalnîi "în toată țara".

Unele centre de detenție au comunicat că Navalnîi nu se află în custodia lor, iar altele încă nu au formulat un răspuns, a menționat Vladimir Milov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.