Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiția rusă vrea să-l țină pe opozantul Aleksei Navalnîi încă 5 ani în închisoare

dailymail.co.uk
Aleksei Navalnii

Noi acuzaţii penale au fost lansate de către justiţia rusă împotriva opozantului Aleksei Navalnîi în urma unei altercaţii în închisoare, a anunţat marţi purtătoarea sa de cuvânt, care a denunţat o ''provocare'' a autorităţilor penitenciare, transmite AFP, conform Agerpres.

''Un nou dosar penal a fost deschis contra lui Aleksei Navalnîi'', a indicat Kira Iarmîş pe Twitter, explicând că disidentul rus, care ispăeşeşte o pedeapsă de nouă ani de închisoare, riscă încă cinci ani ''pentru dezorganizarea activităţilor instituţiei penitenciare''.

Potrivit Kirei Iarmîş şi avocatului Vadim Kobzev, care la rândul său a relatat incidentul, gardienii închisorii unde se află Navalnîi au plasat în celula acestuia, în absenţa sa, un alt deţinut care suferă de ''probleme de igienă''.

Or, potrivit legilor tacite ale sistemului penitenciar rus, urmate de deţinuţi şi binecunoscute de gardieni, Aleksei Navalnîi (46 de ani) ar fi trebuit, în această situaţie, să recurgă la forţă pentru a-l scoate pe celălalt deţinut din celula sa, lucru pe care disidentul rus a refuzat să îl facă.

''El le-a spus că nu va face asta, întrucât acel condamnat nu era de vină, şi că administraţia îl utiliza pe deţinutul respectiv ca instrument'' pentru face presiuni, a explicat Iarmîş.

Violențe

Potrivit acesteia, gardienii l-au ''lovit şi târât'' pe Aleksei Navalnîi în celulă, după care acesta a ''l-a apucat de guler'' pe celălalt deţinut şi l-a tras către uşă.

''Imediat după aceea, gardienii l-au încercuit pe Navalnîi, l-au pus cu faţa la perete şi administraţia penitenciarului a anunţat că împotriva lui a fost lansată o nouă afacere penală'', a continuat Kira Iarmîş.

Aceasta a adăugat că este vorba despre al zecelea dosar penal contra lui Navalnîi, încarcerat deja din 2021 după revenirea sa în Rusia în urma unei perioade de convalescenţă în Germania, după ce fusese otrăvit, acţiune pentru care el acuză Kremlinul.

''El riscă deja până la 35 de ani de închisoare, dar asta nu este suficient pentru (Vladimir) Putin. Acesta vrea ca Aleksei să rămână în închisoare pentru totdeauna'', a denunţat Iarmîş

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.