Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Alegerile pentru primăria Chişinăului au fost invalidate (VIDEO)

breaking news stiripesurse.ro

Alegerile locale noi pentru funcția de primar general de Chișinău nu au fost declarate valide de instanța de judecată. Astfel, mandatul lui Andrei Năstase este anulat. Acesta anunţă că va contesta decizia instanţei, potrivit agora.md.

„Cunoaștem cu cine avem de a face, cu o mafie pentru care nu contează votul cetățenilor. Eram pregătiți pentru orice. Nimic nu recomanda o asemenea hotărâre. Eu mi-am dorit participarea presei la ședință. Asta s-a vrut. S-a tărăgănat până în noapte. Eu fac un îndemn către toți - să nu facem absolut nimic în această seară”, a declarat primarul ales Andrei Năstase.

Judecătoria Chișinău nu a confirmat legalitatea alegerilor locale anticipate din Chișinău, din 3 iunie. Decizia a fost pronunțată de către judecătoarea Rodica Berdilo, transmite unimedia.info.

În turul doi al alegerilor locale anticipate din Chișinău, pentru Andrei Năstase a acumulat cu 12.644 voturi mai mult decât Ion Ceban.

După alegeri, Partidul Socialiștilor a înaintat la Consiliul Electoral de Circumscripție două sesizări prin îl acuza pe liderul Platformei DA că ar fi făcut agitație electorală în ziua turului doi, prin faptul că a îndemnat oamenii să iasă la alegeri.

Respectiv, CEC a trimis sesizările Judecătoria Chișinău, care respins recursurile. Ulterior, PSRM a înaintat un demers la Curtea de Apel pentru a anula decizia Judecătoriei Chișinău. Curtea de Apel a admis recursul PSRM.

Vineri, Judecătoria Chișinău a amânat ședința de validare a alegerilor pentru luni, întrucât CSJ încă nu examinase demersurile sus menționate. La ultima ședință a Judecătoriei Chișinău, președintele CECC, Vitalie Miron, a cerut recuzarea judecătorului pentru că ar fi fost imparțial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.