Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRANȚA Alertă alimentară: Lidl e somat să scoată un produs de la vânzare. REACȚIA Lidl România

alerta

UPDATE - Reacția Lidl România: Subiectul nu este de actualitate și nu afectează România. (detalii cu poziția Lidl în finalul postării)

O nouă alertă alimentară zguduie țara noastră. Un lanț de magazine a fost obligat să scoată de pe tarabe un produs. Lanţul de magazine Lidl a fost somat să retragă de la vânzare burgerii de vită. Măsura extremă a fost luată de către autorităţile sanitar-veterinare din Franţa din cauza exploziei de infecţii cu E. coli în mai multe ţări din Europa. După ce şapte copii francezi au fost spitalizaţi în urma infecţiei cu E. coli, Franţa a cerul lanţului de magazine Lidl să retragă de la vânzare toţi burgerii din carne de vită. Îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât numai anul trecut, în ţările din Uniunea Europeană, au fost înregistrate peste 3.500 de cazuri de infecţii cu E. coli şi 93 din acestea au fost în Franţa.

Citește și: Doliu la Hollywood: O mare actriță, câștigătoare a Oscarului, a încetat din viață / VIDEO

Infecţia cu E. coli este responsabilă de 39 de decese în Germania şi Franţa numai în ultimele luni. În ce priveşte cei şapte copii infectaţi, cinci dintre ei au mâncat burgeri de vită produşi în Franţa, dar vânduţi în Germania, în lanţul de magazine Lidl. Unul dintre ei este în stare gravă, care îi pune în pericol viaţa. SEB, furnizorul de carne de vită pentru Lidl, spune că produsele lor provin din ferme din Franţa, Germania şi Olanda. Aproximativ zece tone de carne şi produse de carne ar trebui să fie retrase de pe piaţă în urma anunţului autorităţilor franceze. Familia unuia dintre copiii bolnavi a oferit o cutie cu burgeri inspectorilor sanitari-veterinari, spre testare. Deocamdată, autorităţile sanitar-veterinare nu au reuşit să facă vreo legătură între cazurile din Franţa şi îmbolnăvirile recente din Germania şi Suedia, spune cugetliber.

Citește și: Șeful unui mare lanț de magazine: 'M-au pus să vând carne expirată splălată cu detergent'

_____

Referitor la articolul publicat, Lidl România aduce următoarele precizări:

Cazul prezentat de dumneavoastră se referă la o situație petrecută în Franța în anul 2011, care la momentul respectiv nu a afectat țara noastră. Așadar subiectul nu este de actualitate și nu afectează România.

Întodeauna căutăm să le oferim clienților noștri produse de cea mai bună calitate, sănătatea și siguranța lor reprezentând priorități pentru Lidl. În acest sens, luăm în permanență măsuri suplimentare de verificare a produselor pe care le comercializăm.

Pentru informarea corectă și completă a cititorilor dumneavoastră, solicităm prin prezenta să publicați în integralitate, în forma transmisă, această informare și să retractați, în mod expres și sesizabil publicului, articolul „Alertă alimentară! Lidl somat să scoată de la vânzare burgerii de vită”, acesta reprezentând un prejudiciu nefundamentat pentru imaginea companiei noastre.

Vă stăm în continuare la dispoziție pentru alte informații cu privire la activitatea Lidl în România.

Cu stimă,

Echipa Lidl

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.