Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Atac armat în Danemarca. Caricaturist vizat

breaking news

Mai multe persoane au fost rănite şi una ucisă sâmbătă după-amiază la Copenhaga, după un atac armat asupra unui centru cultural unde se desfăşura o dezbatere despre islamism şi libertatea de exprimare, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Ţinta atacului ar fi caricaturistul Lars Vilks, cunoscut pentru imaginile cu profetul Mohamed pe care le-a realizat. Artistul nu ar fi printre cei răniţi.

Lars Vilks participa la dezbaterea cu tema "Artă, blasfemie şi libertatea de expresie" în zona Österbo din capitala Danemarcei. Potrivit unui alt participant la eveniment, Dennis Meyhoff Brink, un expert în domeniul satirei, într-un interval de două minute s-au auzit 30 de focuri de armă. Poliţia le-a cerut celor prezenţi să rămână înăuntru, iar Lars Vilks a fost scos din clădire pe uşa din spate.

Printre cei prezenţi era şi ambasadorul Franţei în Danemarca, François Zimeray. "A fost la fel ca la Charlie Hebdo, doar că nu au reuşit să intre în clădire", a declarat diplomatul în faţa presei după atac.

Poliţia a conformat pentru presa locală că există mai mulţi răniţi în rândul forţelor de ordine, iar un civil a decedat. Incidentul a fost provocat de cel puţin doi atacatori înarmaţi, care au reşit să fugă cu o maşină.

Lars Vilks a stârnit o controversă în 2007, când a publicat o caricatură cu profetul Mohamed în forma unui câine. Artistul a primit numeroase ameninţări cu moartea şi a trăit sub protecţia poliţiei din 2010. În urmă cu doi ani, o femeie din SUA a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru că plănuia să-l asasineze pe Lars Vilks.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.