Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ. Avion cu 54 de pasageri la bord, dispărut/ UPDATE

avion

Un avion de linie indonezian cu 54 de persoane la bord a pierdut contactul cu turnul de control deasupra provinciei Papua din Indonezia, potrivit agenţiei de presă Reuters, care cita Agenţia naţională indoneziană pentru căutare şi salvare (Basarnas). 

Contactul cu avionul de linie al companiei indoneziene Trigana Air Service a fost pierdut cu puţin timp înainte de orele locale 15:00 (06:00), după ce aparatul de zbor a decolat de pe aeroportul Sentani, din capitala provinciei, Jayapura, a precizat Basarnas pe Twitter. 

Avionul turbopropulsor, care se îndrepta spre Oksibil, transporta 44 de adulţi, 5 copii şi 5 membri ai echipajului, precizează AFP. 

El zbura de circa 30 de minute în momentul când a fost pierdută legătura. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor al Indoneziei, J.A.Barata, a confirmat că aparatul de zbor a pierdut orice contact cu turnurile de control şi a precizat că avionul ar fi trebuit să aterizeze la Oksibil cu puţin timp după orele 15:00. 

"Nu ştim ce s-a întâmplat cu aparatul de zbor şi ne vom coordona (eforturile de căutare) cu autorităţile locale", a declarat acesta pentru AFP. Potrivit lui Barata, "prognoza meteo este foarte proastă pentru acea zonă". "E foarte înnorat. Condiţiile nu sunt propice căutărilor. Zona este una montană", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor indonezian. 

Indonezia înregistrează un trist bilanţ în ceea ce priveşte securitatea aeronautică. În decembrie, un avion al companiei AirAsia, decolat din Surabaza (Indonezia) cu destinaţia Singapore, s-a prăbuşit în Marea Java, accident soldat cu moartea a 162 de persoane.

UPDATE: O sursă din compania de zbor a expicat pentru agenţia RIA Novosti că avionul s-ar fi prăbuşit într-un munte şi că toţi cei 54 de pasageri au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.