Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Avocatul lui Ion Iliescu, după decizia ÎCCJ în dosarul Mineriadei: 'O să fie bucuros de soluție. E firesc, rodul a doi ani de muncă'

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Ion Iliescu PG

Avocatul lui Ion Iliescu, Adrian Georgescu, a declarat, după decizia ÎCCJ de trimitere a dosarului Mineriadei înapoi la procurori, că soluția este una firească, deoarece au fost semnalate numeroase neregularități, menționând că, în mod sigur, clientul său o să fie bucuros, conform Mediafax.

Citește și: Decizie ISTORICĂ a Comisiei Europene: Margarina, chipsurile, popcornul, mezelurile și supele la plic DISPAR din 2021

„Firesc, este rodul a doi ani de muncă. Un dosar care în cameră preliminară de 2 ani. E soluție firească, pentru că dosarul de urmărirle penală conține nenumărate neregularități, nelegalități pe care le-am semnalat atât noi, apărătorii inculpaților, cât și chiar judecătorii de cameră preliminară. (...) O să fie bucuros de soluție. (...) Din dosar probabil vor rămâne câteva pagini, în afară de coperte. (...) O chestiune sesizată și în presă și pe care o pot confirma este că s-au grăbit. Nu pot să vorbesc despre cei 29 de ani, ci pot vorbi de cei 3 ani pe care și-i asumă domnul Lazăr”, a declarat avocatul Adrian Georgescu, apărătorul lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei, dar și în cel al Revoluției.

Potrivit apărătorului, Iliescu avea, în dosar, o situație „particulară”: „Niciodată nu fusese pus sub acuzare în vreunul dintre dosarele care compuneau acest dosar pentru fapta descrisă în actul de sesizare. Procurorii au apelat la un artificiu judiciar care s-a dovedit a fi falimentar în momentul în care au realizat urmărirea penală a lui Ion Iliescu”.

Magistrații instanței supreme au decis, miercuri, să restituie dosarul Mineriadei la procurori, fiind constatată nulitatea rechizitoriului. Decizia poate fi contestată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.