Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Belgia și-a ÎNCHIS spațiul aerian - UPDATE

TWITTER
avion alerta

UPDATE

Spaţiul aerian al Belgiei a fost redeschis, joi după-amiază, iar traficul va revenit gradual la nivelul normal, anunţă Autoritatea aeronautocă belgiană (Belgocontrol), potrivit postului RTBF.

Interdicţiile de zbor au fost anulate la ora 17.30 (18.30, ora României), după remedierea problemelor în sistemul informatic.

Numeroase curse aeriene au întârzieri din cauza închiderii spaţiul aerian belgian.

Citește și: Ce se va întâmpla cu Antena 3 și Antena 1 – Intact face un anunț important despre viitorul cunoscutelor televiziuni

Știrea inițială

Autoritatea aeronautică belgiană a dispus, joi după-amiază, închiderea în totalitate a spaţiului aerian al Belgiei din cauza unei probleme tehnice, informează postul RTBF.

Măsura a început să fie aplicată începând cu ora 16.00 (17.00, ora României) până la remedierea problemei, scrie mediafax.ro.

Citește și: Decizia care lovește bine în RCS&RDS! Investigația în urma căreia a devenit pradă sigură

"Ne confruntăm cu o problemă privind accesarea datelor despre planurile de zbor ale avioanelor şi din această cauză am închis spaţiul aerian. Este o măsură luată pentru garantarea siguranţei pasagerilor", a transmis Alain Knieks, purtătorul de cuvânt al Autorităţii aeronautice (Belgocontrol).

"Toţi tehnicienii şi inginerii Belgocontrol depun eforturi pentru soluţionarea problemei cât mai rapid", a dat asigurări oficialul citat.

Citește și: Lovitură pentru titanul Telekom! Anunțul care zguduie din temelii compania

Avioanele nu pot survola teritoriul belgian începând cu puţin după ora locală 16:00 (14:00 GMT). ''Unele avioane sunt ţinute la sol, altele au fost nevoite să aterizeze'', a explicat Alain Kniebs, purtător de cuvânt al Belgocontrol.

Publicaţia belgiană Le Soir menţionează că procedura de securitate pentru astfel de cazuri se numeşte 'clear the sky' - toate avioanele sunt blocate la sol şi au interdicţie de a decola. Deocamdată este imposibil de estimat cât timp această pană informatică va afecta zborurile în spaţiul aerian belgian.

Citește și: Lia Olguţa Vasilescu nu s-a mai abţinut! Ieşire explozivă a ministrului Muncii

La aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem niciun avion nu a aterizat de la ora locală 16:17 (14:17 GMT); nu se cunoaşte deocamdată numărul pasagerilor blocaţi la sol. Ultimul avion a decolat de la Bruxelles la ora locală 16:11 (14:11 GMT), cu destinaţia Torino.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.