Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Camera Reprezentanţilor va elabora articolele pentru inculparea lui Donald Trump

Donald Trump nebun

Camera Reprezentanţilor din SUA va elabora articolele pentru inculparea preşedintelui Donald Trump în cadrul procedurii parlamentare pentru eventuala demitere, a anunţat joi Nancy Pelosi.

''Cer astăzi preşedintelui (comisiei judiciare a Camerei Reprezentanţilor, Jerry Nadler) să iniţieze redactarea articolelor de punere sub acuzare'', a spus Pelosi. ''Democraţia noastră este în joc (...). Preşedintele nu ne lasă altă opţiune decât să acţionăm, întrucât el încearcă din nou să corupă alegerile în beneficiul său personal'', a mai afirmat ea.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce a pierdut fostul șef PSD

''Faptele sunt incontestabile: preşedintele a abuzat de putere în beneficiul său personal pe seama securităţii noastre naţionale, condiţionând un ajutor militar şi o întâlnire crucială în Biroul Oval de anunţarea unei anchete împotriva rivalului său politic'', explică sefa democraţilor.

Camera Reprezentanţilor poate decide cu majoritate simplă suspendarea din funcţie a preşedintelui Donald Trump prin aprobarea articolelor de inculpare. După suspendare, ar urma un proces judiciar în Senatul SUA, care va stabili prin majoritate de două-treimi dacă preşedintele SUA este sau nu vinovat. În cazul în care se va decide că este vinovat, va fi demis din funcţie, informează mediafax.ro.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

Comisia pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor a anunţat, marţi seară, că există dovezi referitoare la nereguli comise de preşedintele Donald Trump, conform unui raport elaborat în cadrul anchetei care ar putea conduce la procedura demiterii. "Preşedintele a recurs la acţiuni care să îi ofere beneficii pentru realegerea în funcţie, pentru afectarea perspectivelor electorale ale unui rival politic şi pentru influenţarea scrutinului prezidenţial în avantajul său. Prin aceste acţiuni, preşedintele a plasat interesele personale şi politice deasupra intereselor naţionale ale Statelor Unite, a încercat să submineze integritatea procesului electoral prezidenţial şi a periclitat siguranţa naţională a SUA", precizează raportul.

Citește și: Decizie grea pentru complicele lui Dincă! Magistrații i-au respins solicitarea azi

Congresmanii democraţi denunţă lipsa de cooperare a lui Donald Trump în anchetă. "Într-adevăr, ar fi greu să ne imaginăm un caz mai puternic sau mai complet de obstrucţionare decât cel demonstrat de preşedinte de la iniţierea anchetei", se arată în raport.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Citește și: Victorie pe plan european pentru Laura Codruța Kovesi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.