Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Cod Portocaliu de viscol în Ajun și de Crăciun / Harta zonelor vizate

Danny Franks
Alerta Cod Portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de viscol pentru zona înaltă a Carpaților pentru zilele de Ajun și de Crăciun. Vânt va fi și în Transilvania, Oltenia și Moldova.

În Ajunul Crăciunului, între orele 10 și 20 este avertizare de cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Astfel, în zona înaltă a Carpaților Meridionali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110...120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

De asemenea, în același interval orar, vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în nord-vestul Moldovei, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăși 80…90 km/h. În zonele montane va mai ninge viscolit.

Meteorologii au emis o altă avertizare cod portocaliu de vânt puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali pentru ziua de Crăciun. Astfel, ăn a doua parte a nopții de duminică spre luni (24/25 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (25 decembrie, în zona înaltă a Carpaților Orientali (în general la peste 1500 m) vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...130 km/h.

Tot din noaptea de duminică spre luni, vântul va prezenta intensificări local în Transilvania și Maramureș, în nordul Crișanei și în nord-vestul Moldovei, cu viteze în general de 55...65 km/h. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar în zona înaltă de 90…110 km/h.

Pe arii restrânse vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului. În nord-vest, precum și în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie (10…20 l/mp), favorizând topirea stratului de zăpadă.

O avertizare cod galben de vânt a fost emisă pentru intervalul 24 decembrie, ora 10 – 24 decembrie, ora 22

” În intervalul menţionat vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul şi sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi în nord-vestul Moldovei, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăşi 80…90 km/h. În zonele montane va mai ninge viscolit”, conform meteorologilor.

Din 24 decembrie, ora 10 până la ora 20, este valabil un cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali

”În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăşi 110...120 km/h, vizibilitatea foarte redusă şi zăpada troienită”, transmite ANM.

Din 24 decembrie, ora 22 până în 25 decembrie, ora 22, intră în vigoare un cod galben de vânt pentru Transilvania şi Maramureş, nordul Crişanei şi nord-vestul Moldovei, cu viteze în general de 55...65 km/h. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar în zona înaltă de 90…110 km/h.

Pe arii restrânse vor fi intensificări ale vântului şi în restul teritoriului. În nord-vest, precum şi în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie (10…20 l/mp), favorizând topirea stratului de zăpadă.

O avertizare cod portocaliu este valabilă pentru perioada: 25 decembrie, ora 02 – 25 decembrie, ora 16

”În a doua parte a nopţii de duminică spre luni (24/25 decembrie) şi pe parcursul zilei de luni (25 decembrie, în zona înaltă a Carpaţilor Orientali (în general la peste 1500 m) vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...130 km/h”, precizează meteorologii.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.