Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Controversata ordonanţă pe Sănătate a apărut în Monitorul Oficial

breaking news stiripesurse.ro

A apărut în Monitorul Oficial Ordonanță de Urgență prin care serviciile medicale suportate din Fondul unic de Asigurări Sociale se pot derula atât prin furnizori publici, cât și prin furnizori privați.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, miercuri, că nu vor exista probleme în asistența medicală și nu vor rămâne cazuri care să nu poată fi rezolvate la spitale de stat, din cauza scăderii bugetului.

„OUG se referă la programele naționale curative ale Casei și la acțiunile prioritare ale Ministerului Sănătății pentru pacienții critici. În ambele cazuri bugetul a fost suplimentat cu până la 40 – 50% pentru acțiunile prioritare și la fel a fost suplimentat semnificativ pentru programele naționale”, a spus Victor Costache.

În plus, ministrul Sănătății a afirmat, întrebat dacă programele de Diabet, Oncologie, Dializă și altele asemenea vor fi bugetate și în privat, că nu a existat nicio modificare a acestora.

„Nu a fost nicio modificare. Întotdeauna la aceste programe ale Casei, din 2014, statul este excedat pe toate domeniile după cum ne-a sesizat și UE. Un pacient din 2 mor în spitalele noastre inutil. Avem prea mulți pacienți, prea puține spitale. Ne chinuim să construim spitale regional și am reușit să punem acest proiect de infrastructură atât de important pentru pacienții doin România în linie dreptă, dar știți foarte bine că primele spitale regionale vor fi construite în 2027. Și avem în Iași, Cluj și Craiova. Ce facem în restul țării? Trebuie să ne modernizăm spitalele publice pe care le avem”, a mai spus Costache.

Ministrul a fost întrebat dacă există tensiuni între el, primul ministru Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis din cauza OUG pe sănătate.

„Vă asigur că nu există nicio tensiune între președinte, primul ministru și Ministerul Sănătății. (...) Președintele Iohannis este foarte preocupat de starea sistemului sanitar și își dorește să ieșim cu toții din acest impas și își dorește un sistem medical modern, european și nu degeaba a fsot acest deziderat al campaniei sale de a pune pacientul român în centrul sistemului”, a răspuns Costache.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.