Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Coronavirus la o fabrică din Olanda în care lucrează sute de români. MAE anunţă că doi români sunt pozitivi şi testarea continuă

Digi24
coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Haga, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locală referitoare la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Groenlo, provincia Gelderland, Regatul Țărilor de Jos.

Potrivit unui comunicat de presă, MAE a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă reprezentanții companiei în cauză pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv sunt și cetățeni români.

Potrivit datelor preliminare obținute de către misiunea diplomatică, în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea aproximativ 270 de cetățeni români, iar printre persoanele infectate se regăsesc și doi cetățeni români. Starea de sănătate a celor doi cetățeni români confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 este bună, aceștia fiind asimptomatici. Numărul total al angajaților diagnosticați cu COVID-19 urmează să fie comunicat după finalizarea tuturor procedurilor de testare și centralizare a rezultatelor.

La nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la compania respectivă, precizează MAE.

"Ambasada României la Haga menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții companiei, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19", mai transmite MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.