Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - CSAT, undă verde pe Bugetul din 2020 pentru instituţiile din apărare şi securitate

CSAT

Consiliul Superior de Apărare a Tării ( CSAT) a dat aviz favorabil, marți, proiectului de buget pe 2020 pentru instituţiile din apărare şi securitate.  Avizul CSAT este unul consultativ,  dar obligatoriu.

Ședinţa CSAT, în care s-au discutat propunerile de buget pe anul 2020 în cazul instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale, s-a încheiat, marţi, după aproape 20 de minute de discuţii.

„Subiectul analizat în cadrul ședinței a fost proiectul cu propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ale Serviciului de Protecție și Pază, document care a fost avizat favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Astfel, Ministerului Apărării Naționale i s-a menținut alocarea și în anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare. Fondurile avizate vor permite finanțarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României.

Sumele avizate pentru celelalte instituții din domeniul apărării țării și securității naționale vor asigura îndeplinirea misiunilor și obiectivelor stabilite și asumate de către acestea”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Citește și: Cum se împart banii pentru miniștrii Cabinetului Orban! De unde se taie (Proiect Buget 2020)

La şedinţa CSAT, condusă de preşedintele Klaus Iohannis, printre cei care au participat s-au numărat premierul Ludovic Orban, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, directorul SRI, Eduard Hellvig, directorul SIE, Gabriel Vlase.

Luni, premierul Ludovic Orban anunţa că a primit din partea conducerii PNL susţinerea pentru angajarea răspunderii în cazul legii bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale pe anul 2020, adăugând că data cea mai bună pentru şedinţa de plen a Parlamentului este 23 decembrie

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.