Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - CSM a stabilit: Dosarul lui Liviu Dragnea rămâne la actualul complet şi în 2019

iccj

Judecătorii CSM au stabilit, la ședința de miercuri, ca toate dosarele repartizate la completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, în 13 decembrie, să fie judecate anul viitor de aceiași judecători, fără a fi organizată o tragere la sorți în privința lor.

"În şedinţa din data de 19 decembrie 2018, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că, pentru anul 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va organiza tragerea la sorţi a judecătorilor care fac parte din compunerea completurilor de 5 judecători.

Dosarele aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la data de 31 decembrie 2018, de competenţa completurilor de 5 judecători, înfiinţate în anul 2018, potrivit regulilor stabilite prin Hotărârea Secţiei pentru judecători nr. 1367/2018, vor fi judecate de aceste completuri", transmite CSM.

CITEȘTE ȘI: Toţi şoferii trebuie să ştie: Cum ţii rugina departe de maşină în sezonul rece

Astfel, dosarele raman la aceleasi completuri,  chiar dacă, la termenul de miercuri al dosarelor cu noile complete, au fost pronunțate amânări și nu au fost administrate probe. Decizia se aplică în cazul dosarelor care funcționează în materie civilă și penală.

Pe rolul Completului 2 de 5 judecători se află dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Acest complet a decis, la ședința de miercuri, să amâne procesul pentru data de 21 ianuarie, potrivit Mediafax.

C2 penal este format din următorii judecători: Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

Noile completuri de 5 judecători de la Instanța supremă au amânat, pentru a doua jumătate a lunii ianuarie, dosarele pe care le aveau pe rol, între care și cel al lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului sau al lui Toni Greblă, secretar general al Guvernului și al lui Victor Ponta.

CITEȘTE ȘI: Consumă zilnic ACEST CEAI şi nu vei face niciodată CANCER, ne sfătuiește un renumit cercetător român .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.