Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - CSM intervine în scandalul 'Justice Leaks': 'Solicită ferm Inspecției Judiciare să lămurească această situație regretabilă'

csm

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii transmite că "se delimitează categoric de orice derapaj de natura celui care rezultă din discuțiile purtate de unii judecători şi procurori pe o rețea de socializare". Judecătorii din CSM fac trimitere la conversaţiile de pe grupul de Facebook "Formul Magistraţilor", dezvăluite de STIRIPESURSE.RO.

"Judecătorilor şi procurorilor le este recunoscut dreptul la liberă exprimare, însă în exercitarea acestuia magistrații au obligația de a se comporta într-o manieră care să păstreze demnitatea funcției, imparțialitatea şi independența sistemului judiciar.

De asemenea, în exprimarea opiniilor, judecătorii şi procurorii sunt ținuți de obligația de rezervă mai ales în situația în care se raportează la deciziile factorului politic.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii reamintește că respectarea standardelor de conduită constituie regula în magistratură, însă orice excepție de la aceasta, va fi examinată prompt, cu consecințele prevăzute de lege, pentru păstrarea prestigiului şi credibilității autorității judecătorești.

În acest context, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii solicită ferm Inspecției Judiciare să lămurească, potrivit competențelor, în cel mai scurt timp această situație regretabilă", se arată într-un comunicat al CSM.

Zeci de judecători şi procurori au discutat, în ultimele luni, pe un grup de Facebook cu aproximativ 2000 de magistraţi, diverse subiecte politice şi nu numai. Unele postări şi comentarii depăşesc sfera libertăţii de exprimare a magistraţilor şi se transformă în adevărate atacuri politice şi chiar atacuri la persoană. Sute de imagini cu astfel de imagini au intrat în posesia STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.