Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă cu bombă în 40 de școli din Canada

bomba

Circa patruzeci de şcoli, colegii şi licee din Quebec au fost evacuate temporar marţi după ce au primit alerte cu bombă, a anunţat ministrul siguranţei publice din provincia canadiană, Pierre Moreau, citat de AFP.

În cursul acţiunilor de căutare întreprinse de către poliţie nu s-a găsit nimic şi majoritatea instituţiilor şcolare au putut să-şi reia activitatea la sfârşitul dimineţii, chiar dacă unele au decis să-şi suspende cursurile pe durata zilei de astăzi.

Ameninţările au fost revendicate de către ''un colectiv'' necunoscut, afirmând că acţionează ''în opoziţie faţă de atitudinea cadrelor didactice sau faţă de ceea ce se învaţă în şcoli'', a explicat Moreau.

Ameninţările au fost proferate într-un e-mail adresat conducerilor instituţiilor şcolare. E-mailul a fost adus la cunoştinţa Siguranţei Quebecului (SQ, poliţia provinciei) în noaptea de luni spre marţi, a indicat Moreau într-o conferinţă de presă.

Unele şcoli din Ontario ar fi primit acelaşi e-mail, în timp ce în această provincie, ca şi în Quebec, au avut loc greve de mai multe zile. Acţiunile au fost organizate în cadrul renegocierii contractelor de muncă ale cadrelor didactice într-un context de reduceri bugetare.

Potrivit ministrului, nimic nu indică faptul că aceste ameninţări sunt reale, ''dar ele sunt luate în serios'' de către SQ, care întreprinde o anchetă în colaborare cu poliţia federală, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.