Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti. Procesul Elenei Udrea a fost suspendat/ FOTO

Şedinţa de judecată în dosarul în care fostul ministru Elena Udrea, fiica fostului președinte al României Traian Băsescu, dar și alte persoane sunt judecate pentru fapte de corupție, referitor la finanțarea campaniei prezidențiale din anul 2009, a fost suspendată marţi la Curtea de Apel Bucureşti, din cauza unei alerte cu bombă.

Un jandarm a anunţat completul că există o ameninţare cu bombă, iar şedinţa a fost suspendată de urgenţă şi sala evacuată. Poliţia şi Brigada Antitero a SRI intervin. Preşedinta completului a anunţat că şedinţa se va relua la ora 14.00.

UPDATE 4: "Aspectele semnalate prin apelul 112 nu se confirmă", informează Poliţia Capitalei la ora 12.30.

UPDATE 3: După o oră de căutări, geniştii şi câinii de căutare au părăsit Palatul de Justiţie.

UPDATE 2: "În urma unui apel la 112, a fost inregistrată o ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti. Specialistii pirotehnisti ai Serviciului Român de Informaţii se află la faţa locului şi împreună cu echipajele Politiei au demarat procedurile specifice în astfel de situaţii. Vom reveni cu amănunte", a transmis SRI.

UPDATE 1: "Astăzi, în jurul orei 10:40, Poliția Capitalei a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat, despre faptul că la Curtea de Apel București se află un dispozitiv exploziv. La acest moment cladirea este evacuată, iar la fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul IGPR, care urmează sa efectueze verificări specifice", transmite Poliţia Capitalei.

content-image

content-image

Dosarul Elenei Udrea

Cercetarea judecătorească în acest dosar s-a încheiat de aproximativ două luni dar prezentarea pledoariilor finale trenează în acest caz de atunci din motive ce au ținut de starea de sănătate al celor judecați.

Inițial, deși judecătorii se pregătiseră să asculte concluziile finale ale procurorului DNA și ale avocaților precum  și ultimul cuvânt al inculpaților, au fost nevoiți să amâne după ce unul dintre inculpați a anuțat că ar fi fost infectat cu noul coronavirus.

Avocatul acestuia susținea la acel moment în sala de judecată că cel pe care îl reprezintă a fost termen de termen la proces și că nu poate fi considerată îmbolnăvirea sa subită un act de tergiversare dar și că această situație nu trebuie să înfrângă dreptul său la prezență în sală la momentul dezbaterilor finale.

Apoi a urmat infectarea de sărbători cu noul coronavirus a fostului ministru Udrea, context în care audierea pledoariilor a fost amânată din nou.

Rezultatul testului pentru COVID-19 în cazul Elenei Udrea a venit cu o zi înainte de termenul în dosarul în care finanţării campaniei electorale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în 2017, pentru instigare la luare de mită și spălare a banilor, alături de alții.

„În cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela.

Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare", arăta la vremea respectivă DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.