Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă | Cutremur puternic în județul Arad

Un cutremur cu magnitudinea 4.6 s-a produs, luni seară, în judeţul Arad, la o adâncime de 15 kilometri, anunţă Institutul pentru Fizica Pământului.

Potrivit INFP, luni, la ora 20:46:43 (ora României), s-a produs, în zona Banat, judeţul Arad, un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.6, la adâncimea de 15 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 24 kilometri SE de Arad, 45 kilometri NE de Timisoara, 77 kilometri SE de Bekescsaba, 89 kilometri N de Resita.

Seismul a fost încadrat în gradul VI de intensitate. Mișcarea pământului s-a simțit, potrivit mărturiilor de pe rețelele de socializare, în mai multe județe din vestul țării, inclusiv Cluj, Bihor, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin.

UPDATE - ”În urmă cu puţin timp, în Banat, Arad s-a produs un cutremur cu intensitatea de 4,6 pe Richter. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative din judeţele unde seismul a fost resimţit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere”, a transmis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Informaţii despre măsurile şi modul de comportare înainte, în timpul şi după producerea unui seism, sunt disponibile aici.

IGSU a precizat că, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanşării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă).

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.