Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de ciclon în Noua Caledonie înainte de sosirea depresiunii tropicale Ruby

Operation World
Noua Caledonie

Alerte ciclonice au fost emise în Noua Caledonie înainte de sosirea puternicei depresiuni tropicale Ruby, prognozată să atingă acest arhipelag francez din Oceanul Pacific începând de luni seară, a anunţat direcţia locală de securitate civilă, informează AFP.

Alerta maximală de nivel 2, care presupune ca locuitorii să rămână în locuinţele lor, va intra în vigoare începând de luni, la ora locală 20:00 (23:00 ora României, n.r.) în provincia de Nord şi la ora locală 23:00 pentru celelalte două provincii din Noua Caledonie - insulele Loyauté şi Provincia de Sud, potrivit Agerpres.

Rafale de vânt cu viteze de până la 170 de kilometri pe oră sunt aşteptate să se producă în proximitatea centrului furtunii Ruby, care se va transforma în ciclon în noaptea de luni spre marţi, când se va apropia de nordul Noii Caledonii.

Potrivit traiectoriei prognozate de Météo-France NC, fenomenul se va deplasa între nord-estul insulei Grande-Terre şi insulele Loyauté.

Totodată, sunt aşteptate precipitaţii puternice, iar condiţiile pe mare vor fi deosebit de periculoase, întrucât valurile ar putea ajunge la o înălţime de opt metri în larg şi ar putea avea un impact devastator în zona de coastă, în special în Loyauté, a precizat direcţia locală de securitate civilă.

Nouméa şi mai multe alte comune au deschis adăposturi de urgenţă pentru persoanele care nu se simt în siguranţă în propriile locuinţe.

''Primăria din Nouméa deschide centrul de adăpost pentru primirea persoanelor care doresc să se pună la adăpost în seara aceasta de la orele 20:00 până mâine, la finalul alertei de grad 2'', la orele 20:00, a precizat pentru AFP Valérie Leclerc, directoarea Centrului comunal de acţiune socială din oraşul Nouméa.

''Suntem, de asemenea, în perioada de transmitere activă a maladiei COVID-19 în Noua Caledonie, ceea ce înseamnă că aglomerarea persoanelor într-o sală ca aceasta necesită, evident, păstrarea gesturilor-barieră'', a adăugat ea. Saltelele vor fi aşadar plasate la câţiva metri distanţă şi vor fi instalate panouri care reamintesc obligativitatea privind purtarea măştii sanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.