Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ DE GRAD ZERO la Cluj-Napoca: Președintele Klaus Iohannis deschide Olimpiada Internațională de Matematică, la care participă și fiul lui Bashar al Assad

Klaus Iohannis cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla duminică în municipiul Cluj-Napoca, unde va participa la ceremonia oficială de deschidere a celei de a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, informează Administraţia Prezidenţială.

Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 3 - 14 iulie, reprezintă cea mai veche şi mai prestigioasă competiţie din domeniul ştiinţelor adresată elevilor de liceu, prima ediţie având loc în România în anul 1959.

Citește și: Liviu Dragnea eliberează atomica: „Este posibil ca România să devină o țară independentă energetic”

Potrivit sursei citate, prin organizarea în ţara noastră a Olimpiadei Internaţionale de Matematică s-a dorit marcarea simbolică a Centenarului Marii Uniri, anul acesta la Cluj-Napoca fiind prezenţi aproximativ 1.500 de participanţi din peste 100 de ţări de pe cinci continente.

Şeful statului va vizita cu această ocazie Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă', unitate sanitară care asigură servicii medicale preventive, curative şi paliative în domeniul oncologic şi care desfăşoară o amplă activitate de învăţământ şi cercetare.

Citește și: ANAF răspunde la semnalul dat de Liviu Dragnea și pune tunurile pe președintele Klaus Iohannis! Ce sume vrea să recupereze

"Prin această vizită, preşedintele Klaus Iohannis transmite un semnal de încurajare a investiţiei în zona sănătăţii şi susţine un model de bună practică în domeniul medical, reprezentat de un spital care face performanţă", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

80 de jandarmi, 60 de poliţişti şi 6 echipaje ISU vor asigura măsurile de ordine publică la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca, la care vine şi fiul preşedintelui Siriei. ”Va participa (Hafez al – Assad - n.r.) la activităţi exact ca ceilalţi copii”, spune şeful ISJ Cluj.

Citește și: Fostul șef al Poliției Române, la DNA! Ce spune despre averea sa și ce a făcut public

Peste 600 de elevi concurenţi, cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani, din 110 ţări, participă la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca, manifestare al cărei buget este de un milion de euro.

Şeful ISJ Cluj a confirmat prezenţa la olimpiadă a lui Hafez al Assad, fiul cel mare al preşedintelui Siriei, Bashar al Assad, care este membru al lotului olimpic de matematică al Siriei.

Citește și: Mare atenție! Acestea sunt înghețatele care conțin cel mai mult zahăr

„Acesta a participat şi la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Rio de Janeiro de anul trecut. Nu vor fi luate, în cazul său, măsuri speciale de securitate, ci va participa exact ca ceilalţi copii pe măsurile stabilite conform reglementărilor internaţionale”, a precizat Valentin Cuibus.

Şeful Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sebastian Cliţan, afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că măsurile de ordine publică pe perioada olimpiadei vor fi asigurate de 80 de jandarmi, 60 de poliţişti şi 6 echipaje ISU.

Citește și: Eugen Teodorovici aruncă bomba: Ce se întâmplă cu banii obţinuţi de soţii Iohannis din chirie

„Vor fi luate măsurile necesare pentru asigurarea ordinii publice la locurile de cazare ale delegațiilor din cele 114 țări participante, la locurile desfășurare a activităților, precum și pe timpul transportului delegaţiilor de la hoteluri în zona de desfășurare a olimpiadei. Pentru asigurarea siguranței și protecției participanților, vor fi mobilizate efective importante din cadrul Grupării și se va beneficia de sprijinul unor structuri aparținând Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române din București”, a menţionat Cliţan.

Prima Olimpiadă Internaţională de Matematică a fost organizată în 1959 în România, la Braşov.

Citește și: EXCLUSIV! Alertă pentru Carmen Dan! Un fost colaborator acuză: Șefi din Poliție fabrică dosare! Reacția promptă a ministrului de Interne .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.