Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ de la hidrologi - Cod portocaliu de inundaţii valabil pentru două județe

Twitter
inundatii

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de inundaţii, valabilă pentru două județe. Râuri din alte 15 județe sunt sub cod galben de inundații, hidrologii avertizând că ar putea fi depăşite cotele de atenţie, potrivit Mediafax.

Avertizarea cod portocaliu de inundaţii a fost emisă pentru râurile din bazinele hidrografice Tur, judeţul Satu Mare, respectiv Crasna, judeţele Sălaj şi Satu Mare și vizează scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelelor de atenţie.

Avertizarea este în vigoare începând de miercuri ora 18.00 până joi la ora 16.00.

Citește și: Salvamontiştii din Neamț intervin pentru salvarea unui turist francez care a fost grav rănit

De asemenea, hidrologii au emis și o avertizare cod galben de inundaţii pentru râuri din județele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Harghita, Braşov, Sibiu, Argeş şi Vâlcea, în vigoare începând de miercuri ora 14.00 până joi la ora 16.00. Totodată, sub avertizare cod galben se află și râuri din Sălaj și Satu Mare, altele decât cele sub cod portocaliu.

Potrivit hidrologilor, Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 15.00 – joi ora 2:00 pe unele râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare, Bihor şi Sălaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.