Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de securitate în România: Țepe uriașe, prin intermediul WhatsApp

tvr1
whatsapp

Utilizatori din România au notificat, în ultimele zile, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) cu privire la mesaje nesolicitate primite pe WhatsApp, de obicei redistribuite, în care erau anunţaţi despre faptul că urmează să primească o donaţie de aproximativ 1,9 milioane de euro. "Desigur, totul este o tentativă destul de clară de a păcăli utilizatorul, o reintepretare oferită celebrei ţepe care datează de la începutul internetului - scrisoarea sosită de la un prinţ nigerian, care oferea un scenariu similar. Atunci, una dintre cele mai vechi #scam-uri de pe internet se propaga prin e-mail. Deşi are un grad de complexitate destul de redus, metoda încă este eficientă în unele cazuri şi atrage în plasă utilizatori creduli. În 2019, CNBC anunţa că o astfel de metodă încă genera câştiguri anuale de peste 700.000 de dolari!", precizează DNSC într-o postare pe Facebook, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, aceste tentative de fraudă se bazează pe câştigarea încrederii potenţialei victime, căreia i se cere o sumă de bani în avans, pentru că ar urma să primească în schimb o adevărată avere. Ulterior, evident, banii promişi nu ajung la victimă.

"Evitaţi interacţiunea în cazul unor astfel de mesaje nesolicitate şi în sub nicio formă nu oferiţi celor care vă scriu bani ori date personale, date de autentificare sau date de card. Antrenează-te pentru a identifica tenativele de fraudă online: https://sigurantaonline.ro", recomandă DNSC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.