Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ emisă de ambasadă. Francezii din China sunt sfătuiţi să fie VIGILENŢI

shanghai

Ambasada Franţei din China a făcut apel la comunitatea franceză să dea dovadă de ''cea mai mare vigilenţă'' după ce un francez a fost agresat miercuri în mod violent cu o armă albă în Shanghai, relatează vineri AFP, conform agerpres.

''Intervenţia unui coleg chinez, care a sărit în ajutorul lui, a pus agresorul pe fugă. Agresorul a fost reţinut la scurt timp de poliţia chineză'', a indicat Ambasada pe site-ul său, fără să precizeze gravitatea rănilor.

Baie de sânge în Pakistan. Zeci de victime după un nou atentat terorist

În comunicat nu se face nici o legătură cu moartea unui chinez duminică la Paris, ucis de către un poliţist francez. Decesul chinezului, în vârstă de 56 de ani, în circumstanţe tulburi, a provocat mai multe adunări, însoţite de incidente în capitala franceză. Beijingul a cerut să se facă lumină în acest caz şi a adresat un apel Parisului să-i protejeze pe cetăţenii chinezi. Presa din China a relatat pe larg despre cazul din Franţa.

EPAVA feribotulul Sewol a fost scoasă din adâncuri la trei ani după tragedie - VIDEO

Atacurile împotriva occidentalilor sunt rare în China. Un francez a fost totuşi agresat violent cu sabia în 2015 în Beijing, atac în cursul căruia soţia sa, chinezoaică, şi-a pierdut viaţa.

''Ambasada Franţei din China şi consulatele generale sunt în contact permanent cu autorităţile chineze, pentru a le reaminti că securitatea francezilor din China reprezintă o prioritate pentru guvernul nostru'', a precizat Ambasada Franţei din China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.