Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ emisă de MAE pentru românii care pleacă în străinătate: Risc maxim de incendii de vegetaţie, din cauza temperaturilor ridicate

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Portugalia, unde începând de sâmbătă, este risc maxim de declanşare a unor incendii de vegetaţie, în mai multe districte, din cauza temperaturilor ridicate.

MAE informează că Institutul local pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) din Republica Portugheză a anunţat că, pe fondul temperaturilor ridicate în perioada 17-20 august, există risc maxim de declanşare a incendiilor de vegetaţie pentru districtele Bragança, Viseu, Guarda, Castelo Branco, Santarem, Portalegre, Faro, precum şi pentru zonele adiacente acestor districte, conform Mediafax.

Citește și: Meteorologii vin cu VEȘTI bune pentru weekend - Vreme frumoasă, dar și ploi

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.ipma.pt/pt/riscoincendio/rcm.pt/, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.