Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ emisă de Viena: numărul MORȚILOR în urma atentatului terorist a URCAT la CINCI

breaking news stiripesurse.ro

Ministrul austriac de interne Karl Nehammer a acuzat, într-o conferință de presă televizată marți dimineață, „terorismul islamic” în atacul de la Viena, iar numărul morților a urcat la cinci - patru victime și un atacator, anunță Reuters.

Sute de polițiști îi caută pe autorii atacului din Viena. Nehammer a declarat că poliția a împușcat mortal un atacator, un bărbat care purta o centură falsă de explozivi, pe care autoritățile l-au identificat drept un simpatizant al Statului Islamic, conform Mediafax.

Citește și: FOTO Ea este tânără INCENDIATĂ într-un geamantan, pe marginea drumului

Poliția a confirmat marți că trei civili - doi bărbați și o femeie - au fost uciși în atacuri, cu cel puțin alți 15 răniți, inclusiv un ofițer de poliție. Radioul ORF a anunțat ulterior că un al patrulea civil, o femeie, a murit.

Un purtător de cuvânt al poliției a spus că au fost solicitate întăriri și că cel puțin 1.000 de ofițeri au fost implicați în căutări.

Atacatorul ucis de polițiști și alți indivizi înarmați au atacat luni seară șase locații din centrul Vienei, începând în afara principalei sinagogi. Martorii vorbesc de bărbați care trageau în mulțimea din baruri cu puști automate, întrucât mulți oameni au profitat de seara trecută, înainte de a fi introdus un blocaj la nivel național din cauza COVID-19.

Nehammer a declarat că material video a fost confiscat de la domiciliul atacatorului cunoscut în timpul unei percheziții, iar poliția investigează potențialele sale conexiuni.

Agenția de știri APA a raportat că mai multe case au fost percheziționate și au fost făcute arestări.

Șeful poliției din Viena a refuzat să ofere detalii suplimentare cu privire la identitatea atacatorului.

Poliția a blocat o mare parte din centrul istoric al orașului peste noapte, îndemnând publicul să se adăpostească. Mulți și-au căutat refugiu în baruri și hoteluri, în timp ce mijloacele de transport în comun din orașul vechi au fost oprite.

Oskar Deutsch, șeful comunității evreiești din Viena a declarat pe Twitter că nu este clar dacă templul sau birourile organizației erau vizate, acestea fiind închise în acel moment.

Pe rețelele de socializare au circulat filmări ale unui ins înarmat care fugea pe o stradă pietruită trăgând și strigând. Un alt film arată un bărbat împușcând o persoană în fața a ceea ce pare a fi un bar de pe strada care adăpostea sinagoga.

Capitala Austriei a fost scutită de atacurile mortale care au lovit Parisul, Londra, Berlin și Bruxelles, printre altele, în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.