Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alerta falsă cu bombă de la un târg de Crăciun din Potsdam a fost parte a unei tentative de şantajare a unei companii de curierat

metro
bomba manchester

Pachetul suspect descoperit vineri în apropierea unui târg de Crăciun din oraşul german Potsdam, din apropiere de Berlin, nu are legătură cu terorismul, ci face parte dintr-o tentativă de şantaj la adresa companiei de curierat DHL, a declarat duminică o oficialitate, citată de agenţia dpa.

Karl-Heinz Schroeter - ministru de interne al landului Brandenburg, unde se află Potsdam - a informat că un suspect a cerut DHL, divizia de curierat a companiei germane Deutsche Post, o sumă mare de bani, scrie agerpres.ro.

Coletul descoperit vineri în Potsdam conţinea materiale pentru fabricarea unei bombe, între care 100 de cuie, o pulbere neidentificată şi un cilindru metalic. Un colet similar a fost trimis în urmă cu ceva vreme în oraşul Frankfurt an der Oder (estul Germaniei), a mai spus ministrul regional.

Şeful poliţiei landului Brandenburg, Hans-Juergen Moerke, a declarat la rândul său că este de aşteptat să se mai facă livrări de aceeaşi natură în perioada următoare. Moerke a mai spus că în coletul găsit la Potsdam s-a descoperit şi o scrisoare de şantaj codificată sub forma unui cod QR (gamă de standarde de codare cu formă de bare bidimensionale - n.r.).

Târguri de Crăciun au fost deschise săptămâna aceasta pe întreg teritoriul Germaniei pe fundalul unor măsuri de securitate puternice, după atacul jihadist care a avut loc cu un an în urmă, la Berlin, când un camion a intrat în viteză în mulţimea de oameni şi a ucis 12 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.