Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Florin Piersic, internat cu 'stare generală gravă' la Spitalul Foișor

libertatea.ro
florin piersic

Actorul Florin PIersic a fost internat, joi, la Spitalul Foişor din Bucureşti ”cu o stare generală gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”, potrivit medicilor, potrivit News.ro.

„În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Bucureşti. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”, au transmis, joi, oficialii unităţii medicale, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, în prezent se fac noi investigaţii. ”Vom efectua investigaţii de laborator şi imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică”, se mai arată în comunicat.

Actorul Florin Piersic a fost transferat joi, la Spitalul Foişor din Bucureşti, pentru o intervenţie ortopedică necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie. Intervenţia nu este lipsită de riscuri, având în vedere situaţia sa medicală.

La Matei Balș era „stabil”

Potrivit unei informări de joi dimineață a Institutului "Matei Balş", de unde a plecat să facă investigații, actorul era „stabil” din punct de vedere medical.

"Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârsta şi bolile asociate. Este vorba de un proces infecţios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului şi proteza de la genunchi. Pacientul se află în evaluare şi supraveghere multidisciplinară (boli infecţioase ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică. Domnul Florin Piersic va fi transferat în această dimineaţă la Spitalul Foişor pentru tratament ortopedic. Situaţia medicală a pacientului face ca intervenţia ortopedică să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie", a declarat  joi, pentru Agerpres, managerul Institutului "Matei Balş", Cătălin Apostolescu.

Actorul a fost transferat în această săptămână de la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca la Institutul "Matei Balş". El s-a prezentat inițial la spital cu stare de septicemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.