Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Fost Ambasador SUA, IMPLICAT în dosarul Oracle UPDATE Poziția DNA

Apar informații bombă din Dosarul Oracle. Conform unor surse din rândurile anchetatorilor, în dosarul Oracle, în care directorul companiei este acuzat că a luat mită de peste 800.000 de euro ar fi implicat și fostul Ambasador SUA Mark Gitenstein, anunță România TV.

DNA anunță, oficial, că față de directorul Oracle România, Sorin Mîndruțescu, s-a pus în mișcare acțiunea penală și este sub control judiciar pentru că ar fi luat mită 869.413 euro, în opt situații în perioada 2009-2013, de la reprezentanții unei firme de IT pentru contracte avantajoase.

Citește și: SURSE Directorul Oracle România, sub control judiciar, pe o cauțiune URIAȘĂ

Procurorii DNA au efectuat, în cursul zilei de miercuri, o serie de percheziții în cadrul unui dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

„Ulterior, în urma audierii în același dosar penal, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Mîndruțescu Sorin Mihai, director general al filialei din Romania a unei companii multinaționale din domeniul IT, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată (8 acte materiale). De asemenea, a fost fixată o cauțiune în valoare de 500.000 euro (echivalent în lei) care va fi depusă la o unitate bancară și consemnată pe numele său la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective”, informează DNA, printr-un comunicat de presă.

UPDATE

Fostul Ambasador SUA Mark Gitenstein NU este implicat în dosarul Oracle, a declarat purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Saplacan, pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.