Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Fostul consilier prezidențial al lui Iohannis, achitat. Decizia magistraților ÎCCJ

Ultima Ora breaking news

Magistrații ÎCCJ au decis achitarea lui George-Adrian Scutaru, fost consilier prezidențial al lui Iohannis, și a lui Dan Ștefan Motreanu, fost deputat PNL. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile.

Amintim că, în 2015, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională George Adrian Scutaru şi pe fostul deputat PNL Dan Motreanu, pentru spălare de bani.

Adevărata BOMBĂ din dosarul lui Dragnea: INTERDICȚIA dictată de ICCJ îl scoate DEFINITIV din joc

MINUTA:
- I. În baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 şi art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Scutaru George-Adrian (...), pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a, b şi c din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal. II. În baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 şi art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Motreanu Dan-?tefan (...), pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a şi b din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal. III. În baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 şi art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, achită pe inculpata Schaer Ana - Maria (...), pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a şi b din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal. Ridică măsurile asigurătorii instituite, prin ordonanţa nr. 114/P/2015 din data de 25.09.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infrac?iunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Scutaru George Adrian, Motreanu Dan Ştefan şi Schaer Ana Maria. În temeiul art. 275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În temeiul art. 275 alin. 6 din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpa?i în sumă de câte 500 lei, se plăte?te din fondul Ministerului Justi?iei. Cu apel în termen de 10 zile de la data comunicării copiei minutei hotărârii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.