Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Bolivia: Incendiile de vegetaţie se extind spre regiunea mlăştinoasă Pantanal, zonă recunoscută pentru diversitatea vieţii sălbatice

ITV
incendiu de vegetatie

Incendiile de vegetaţie înaintează pe teritoriul mlăştinos al regiunii Pantanal din Bolivia, în apropiere de graniţa cu Paraguay, punând în pericol mii de hectare într-o zonă recunoscută pentru diversitatea vieţii sălbatice, afectată de incendii devastatoare în urmă cu doar doi ani, informează Reuters.

Incendiile au distrus deja circa 2.200 de hectare. Pompierii se luptă să stingă flăcările, care înaintează în linii transversale de-a lungul păşunilor şi pădurii, potrivit agerpres.ro.

Alejandra Sandoval, ministru de mediu pentru zona de şes din departamentul Santa Cruz, a spus că eforturile de a stinge flăcările au fost complicate de vegetaţia abundentă din Pantanal, care este uşor inflamabilă.

''Zona are o vegetaţie asemenea unei saltele, unde jăraticul rămâne în partea inferioară. Astfel, incendiul poate reporni în orice moment. Aşa că este necesar să acţionăm în continuare, până când flăcările sunt stinse definitiv'', a mai spus ea.

În 2019, incendiile de amploare care au devastat regiunile joase acoperite de pădurea Chiquitano, o zonă cunoscută pentru biodiversitate, unde trăiesc de secole numeroase comunităţi indigene boliviene, au declanşat proteste care au solicitat intervenţia guvernului.

Coordonatoarea departamentului de prevenire a incendiilor din Santa Cruz, Yovenka Rosado, a spus că toate persoanele care pot interveni au fost mobilizate în acea regiune pentru a lupta cu flăcările.

''Peste 2.000 de hectare au fost distruse. Şi ar trebui să fie clar că acest incendiu va continua. În fiecare zi, bilanţul va creşte'', a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.