Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Danemarca: zeci de cazuri de infectare cu noua tulpină a SARS-CoV-2

coronavirus

În Danemarca au fost înregistrate 86 de cazuri de contaminare cu noua tulpină a coronavirusului dectectată mai întâi în Regatul Unit, a indicat sâmbătă Agenţia daneză pentru controlul bolilor infecţioase (SSI), subliniind că frecvenţa cazurilor este în creştere, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Un medic le dă replica celor care critică rapiditatea cu care a fost obținut vaccinul anti-Covid: 'Am trecut de la Sapiens la Homo deus'

"Propagarea unei variante a virusului mai contagioase poate duce la o curbă epidemică mai abruptă, ceea ce va însemna că va trebui să ne înăsprim măsurile de prevenire a infecţiilor şi să le menţinem timp mai îndelungat pentru a ţine sub control epidemia", a avertizat într-un comunicat una dintre responsabilele SSI, Tyra Grove Krause.

Danemarca, cu o populaţie de 5,8 milioane de locuitori, este ţara care a declarat cele mai multe cazuri de contaminare cu noua tulpină a SARS-CoV-2 până în prezent, potrivit cifrelor anunţate de autorităţile din domeniul sănătăţii naţionale.

"Aceasta corespunde unui procent de 0,8% din circa 10.300 mostre secvenţiate între săptămânile din 16 noiembrie până în 27 decembrie. Totuşi, proporţia cazurilor detectate creşte şi în cursul ultimei săptămâni, grupul reprezenta 2,3% din totalul eşantioanelor secvenţiate", faţă de 0,9 % săptămâna precedentă, a relevat SSI.

Circulaţia acestei mutaţii în Danemarca nu este legată exclusiv de persoane care au fost în Marea Britanie.

Danemarca este una dintre ţările care secvenţiază genomul virusurilor în cele mai multe mostre. Secvenţierea a fost realizată asupra 11% din cazurile pozitive în timpul acestei perioade şi numărul cazurilor respective este desigur mai ridicat, a estimat Agenţia.

Noua tulpină este considerată de autorităţile britanice ca fiind cu 50% până la 74% mai contagioasă decât celelalte mutaţii ale noului coronavirus.

Pentru a-i urmări evoluţia, Danemarca lucrează la punerea la punct a unui nou test PCR care să poată detecta schimbările specifice ale noului coronavirus.

Autorităţile sanitare recomandă menţinerea restricţiilor în vigoare (telemuncă generalizată, şcoli şi magazine închise, cu excepţia farmaciilor şi a magazinelor alimentare) pentru a combate propagarea virusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.