Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în Europa - Criza migranţilor, pe cale să reizbucnească: Uniunea Europeană lansează apeluri către Erdogan

ue turcia

Uniunea Europeană a cerut, vineri, Turciei să respecte angajamentele în materie de imigraţie, în condiţiile în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a ameninţat că nu va mai opri extracomunitarii să ajungă în Europa, transmite Mediafax.

"Din punctul nostru de vedere, acordul este valabil şi ne aşteptăm ca Turcia să îşi respecte angajamentele", a declarat Peter Stano, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de cotidianul Le Figaro.

Uniunea Europeană şi Turcia au semnat în martie 2016 un acord în domeniul imigraţiei care prevede că autorităţile turce trebuie să limiteze trecerea extracomunitarilor spre Grecia.

În contextul tensiunilor dintre Turcia şi Siria, Ankara a anunţat că Turcia nu va mai opri ajungerea în Europa a imigranţilor extracomunitari. Decizia a fost luată de preşedintele Recep Tayyip Erdogan în cursul unei reuniuni extraordinare desfăşurate în cursul nopţii de joi spre vineri, după uciderea militarilor turci în Siria. "Nu vom mai opri imigranţii care vor să ajungă în Europa", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial de la Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.