Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Indonezia: A erupt, din nou, Vulcanul Sinabung din Sumatra de Nord

www.thenewdaily.com.au
vulcan

Vulcanul Sinabung din provincia indoneziană Sumatra de Nord a erupt luni, aruncând în atmosferă nori de vapori fierbinţi, a declarat un oficial responsabil pentru monitorizarea vulcanului, Armen Putra, pentru Xinhua. Potrivit acestuia, ultima erupţie a avut loc la ora locală 13:22 p.m, însoţită de circa 303 secunde de zguduituri în zona din jurul vulcanului. "Nori de vapori fierbinţi au fost văzuţi ridicându-se la 2.500 de metri spre est-sud-est şi 3.500 de metri spre sud", a indicat Armed, conform Agerpres.

Locuitorii au fost sfătuiţi să stea departe de aşa-numitele zone "roşii" din jurul vulcanului, deoarece sunt aşteptate mai multe erupţii în viitorul apropiat, a spus el. De asemenea, rezidenţilor li s-a cerut să fie atenţi la eventualele scurgeri de lavă rece de la vulcan, în contextul intensificării ploilor.

Autorităţile indoneziene au impus nivelul 4 de alertă (maxim) în ceea ce priveşte vulcanul - care nu a fost revizuit din 2013, atunci când au început erupţiile. Ultima erupţie dinaintea celei de luni a avut loc 29 noiembrie, atunci când vulcanul a aruncat în atmosferă o coloană de cenuşă şi nori de vapori fierbinţi. Peste 2.000 de persoane au fost strămutate din cauza activităţii vulcanice a Sinabung, aminteşte Xinhua. La sfârşitul lunii noiembrie s-a înregistrat erupţia unui alt vulcan din Indonezia, situat pe muntele Agung de pe insula Bali. Intensificarea activităţii vulcanului Agung a determinat autorităţile să crească nivelul de alertă la maxim în Bali şi să ordone evacuarea a aproape 100.000 de persoane.

Indonezia este cea mai importantă regiune vulcanică din lume, cu 129 de vulcani activi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.