Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Japonia! Măsuri de securitate sporite la reuniunea G7, după atacul asupra premierului Fumio Kishida

grupul g7

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a promis că va spori securitatea în contextul în care ţara sa găzduieşte o reuniune a miniştrilor naţiunilor din G7, relatează BBC, potrivit news.ro.

El a fost evacuat nevătămat sâmbătă de la un eveniment public, după ce asupra sa a fost aruncată o fumigenă.

Japonia găzduieşte duminică miniştri din cele mai bogate şapte naţiuni ale lumii, G7, iar Kishida a spus că ţara trebuie să-şi „maximizeze eforturile” în materie de securitate.

„Într-un moment în care oficiali de rang înalt din întreaga lume vizitează... Japonia în ansamblu trebuie să-şi maximizeze eforturile pentru a asigura securitatea şi siguranţa”, a declarat Kishida.

Tânăr arestat după atacul asupra premierului

„Este de neiertat că un asemenea act violent a fost comis în timpul unei campanii electorale”, a adăugat el.

Tot duminică, poliţia a declarat că un suspect în vârstă de 24 de ani reţinut la faţa locului avea asupra sa un cuţit şi un posibil al doilea dispozitiv exploziv.

După incident, care a avut loc în timpul unui eveniment de campanie la Wakayama, Kishida s-a adresat unei mulţimi dintr-un alt loc, spunând: „Aş dori să-mi cer scuze că am îngrijorat mulţi oameni şi le-am cauzat probleme”.

Persoana a fost arestată a fost identificată de autorităţi ca fiind Ryuji Kimura, în vârstă de 24 de ani. Motivaţia aparentului atac este încă neclară.

El avea asupra sa un cuţit când a fost arestat şi un posibil al doilea dispozitiv exploziv pe care l-a aruncat după ce trecătorii şi poliţia l-au prins, a informat agenţia de presă Kyodo.

Atacurile violente sunt extrem de rare în Japonia. Dar există probleme în legătură cu securitatea în jurul politicienilor, după ce fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împuşcat în timpul campaniei electorale anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.