Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Japonia: o navă turistică cu zeci de persoane la bord a dispărut după ce a anunțat că se scufundă

bbc
nava Japonia

Paza de coastă a Japoniei a trimis nave de patrulare și avioane pentru a căuta o barcă de vizitare turistică dispărută cu 26 de persoane la bord, care a raportat că se scufundă, sâmbătă, în largul insulei nordice Hokkaido, relatează Reuters. Autoritățile au pierdut contactul cu echipajul vasului "Kazu 1" după ce echipajul a raportat că apa a inundat pupa vasului și că acesta a început să se scufunde, a precizat NHK. De asemenea, echipajul a mai spus că cei de la bord purtau veste de salvare și că ambarcațiunea se înclina la un unghi de 30 de grade, a precizat postul public de televiziune NHK, scrie Mediafax.

La bord se aflau 24 de pasageri, inclusiv doi copii, și doi membri ai echipajului, a precizat televiziunea. Paza de coastă a primit mesajul de la navă în jurul orei 13:15 (0415 GMT) și a trimis cinci bărci de patrulare și două avioane în căutare. Nimeni nu a răspuns la apelurile telefonice la biroul companiei care administrează tururile de vizitare a obiectivelor turistice Kazu 1. Potrivit paginii sale de internet, nava are o capacitate de 65 de persoane. Tururile în jurul zonei Shiretoko durează de obicei în jur de trei ore, potrivit companiei de turism.

Vasul a părăsit portul Utoro sâmbătă în jurul orei 10.00 și ar fi trebuit să se întoarcă în port până la ora 13.00, a precizat NHK. Valurile fuseseră mari, iar bărcile de pescuit din zonă s-au întors în port până la jumătatea dimineții. Ambarcațiunea turistică se afla în zona peninsulei Shiretoko, în partea de nord a celei mai nordice insule a Japoniei și se crede că se afla în apropierea cascadei Kashinu, a precizat NHK.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.