Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în Marea Britanie - Nou record zilnic de infectări: 53.135 de cazuri

Agerpres
coronavirus Marea Britanie

Guvernul britanic a raportat marţi 53.135 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat număr de infectări în Regatul Unit de când a început testarea masivă la jumătatea anului şi de asemenea o cifră în creştere semnificativă faţă de precedentul record de 41.385 de cazuri înregistrat luni, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

A crescut şi numărul deceselor asociate COVID-19, marţi fiind înregistrate 414 noi decese, faţă de 357 luni, iar numărul total al deceselor de la începutul pandemiei a ajuns în această ţară la 71.567.

Agravarea epidemiei survine după ce luna aceasta a fost confirmată existenţa în Regatul Unit a unei noi tulpine a coronavirusului SARS-CoV-2, mai contagioasă decât cele precedente.

Citește și: Guvernul Cîțu vrea să îngheţe venituri în 2021: indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu / LISTA COMPLETĂ

În urma semnalării acesteia, capitala Londra şi comitate învecinate, care însumează aproape jumătate din populaţia ţării, au fost plasate la nivelul maxim de restricţii antiepidemice. Astfel, magazinele neesenţiale şi majoritatea celorlalte activităţi comerciale sunt închise şi socializarea este limitată. Însă în mare parte din ţară restricţiile privind socializarea au fost relaxate pentru a permite familiilor să se întâlnească de Crăciun, ceea ce riscă să provoace o creştere şi mai mare a numărului infectărilor.

Un epidemiolog britanic care consiliază guvernul, Andrew Hayward, a avertizat tot marţi că Regatul Unit se îndreaptă către o ''catastrofă'' în săptămânile următoare dacă nu ia măsuri mai severe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.