Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Polonia: Varșovia și Cracovia nu mai primesc refugiați ucraineni

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam refugiati ucraina

Un număr record de refugiați din Ucraina au sosit la Varșovia și Cracovia. Reprezentanții Guvernului declară că nu va exista nicio mutare forțată, iar costurile de acceptare a refugiaților trebuie suportate de autoritățile locale.

În două săptămâni, aproximativ 80-100 de mii de oameni au venit la Cracovia. O purtătoare de cuvânt a primăriei capitalei a declarat că aproape 200.000 de oameni au ajuns la Varșovia. Autoritățile se văd nevoie în acest fel să nu mai accepte refugiați, deoarece nu mai au unde să-i cazeze, infomează publicația poloneză wprost.pl.

Situația din ambele orașe devine foarte dificilă. Unii dintre refugiați și-au găsit adăpost în apartamentele private ale rezidenților. O mare parte a mers la punctele de recepție. Alții însă campează în gări.

Oficialii autorităților locale din Varșovia și Cracovia recunosc că nu pot accepta mai mulți oameni.

„Nu suntem în stare să acceptăm mai mulți oameni, ca oraș. Este vorba despre muncă, locuri în școli și grădinițe, în serviciile biroului, de exemplu, ca clienți de asistență socială, cineva trebuie să le conducă. Simpla eliberare a unui număr  pentru fiecare dintre aceste persoane pare să fie practic imposibilă”, a declarat pentru Rzeczpospolita Monika Chylaszek, purtătoarea de cuvânt a primăriei  Cracoviei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.