Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în Rusia: Mașina unui scriitor naţionalist rus a fost aruncată în aer, atentatul a fost revendicat de partizani tătari (video)

Ultima Ora breaking news

Zahar Prilepin, un cunoscut scriitor naţionalist rus, a fost rănit sâmbătă în explozia unei maşini-capcană în oraşul Nijni Novgorod (situat în partea centrală a Rusiei europene la confluenţa râurilor Volga şi Oka - n.r.), a transmis agenţia rusă de stat TASS, citată de Reuters, conform Agerpres.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a acuzat SUA şi Occidentul că sprijină terorismul desfăşurat de Ucraina, după atacul cu maşină capcană asupra lui Prilepin.

Incidentul vine după atentatul de la Sankt Petersburg în care a murit blogger-ul militar pro-război Vladlen Tatarski și care a fost revendicat de partizani ruși anti-război.

Canalele Telegram scriu că un Audi Q7 a explodat în timp ce Prilepin era înăuntru. Șoferul a murit în explozie, iar Prilepin primește în prezent asistență medicală. Potrivit RBC, Prilepin a fost rănit în atac. Sursele lor spun că Prilepin se întorcea la Moscova de pe teritoriul „republicilor populare” Lugansk și Donețk.

Scriitorul s-a oprit pentru a lua o masă în regiunea Nijni Novgorod. O explozie a avut loc imediat după ce Prilepin a intrat din nou în mașină și a început să conducă din nou.

Este posibil ca dispozitivul exploziv să fi fost plasat sub mașină în timp ce Prilepin se afla în cafenea. RBC relatează că scriitorul a suferit răni la picioare în urma atacului.

Guvernatorul regiunii Nijni Novgorod, Gleb Nikitin, a asigurat că Prilepin „se descurcă bine” și că forțele de ordine investighează incidentul. Comitetul regional de investigație a declarat că ofițerii săi sunt pe drum spre locul crimei.

Mișcarea partizană tătară din Crimeea Atesh a revendicat atacul: „Surpriza a funcționat. Zakhar este în spital”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.