Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în sistemul de sănătate: Nu mai sunt paturi ATI libere în București pentru bolnavii de COVID-19. Doar 19 paturi libere în toată țara

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Grupul de Comunicare Strategică anunță că în spitalele din București nu mai sunt paturi libere la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19. La nivel național mai sunt doar 19 paturi libere la ATI pentru COVID, restul paturilor fiind destinate bolnavilor COVID care sunt deja tratați pentru alte afecțiuni.

„În data de 20 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația „alerte.ms” la ora 14.00, la nivel național există 1087 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Dintre acestea 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2( obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).

De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu mai sunt paturi libere la acest moment.

Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”;, transmite GCS.

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate: Arad – 1, Brașov - 5, Constanța – 1, Iași – 3, Sibiu – 3, Tulcea – 5, Vaslui - 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.