Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în țara preferată de români pentru vacanțe: caniculă, secetă și vânt care poate favoriza incendii

smartradio.ro
soare caldura avion canicula vara cer

Grecia rămâne sub influenţa unui val de caniculă care va continua toată săptămâna, cu valori de temperatură ce vor depăşi în timpul zilei 40 de grade Celsius, informează marţi agenţia DPA, potrivit Agerpres.

În unele zone din centrul Greciei şi din Peninsula Peloponez va fi chiar mai cald, temperaturile atingând, potrivit meteorologilor, valori maxime 46 de grade Celsius de marţi până vineri.

Căldura sufocantă vine în contextul în care pompierii continuă să lupte cu un incendiu masiv activ pe insula Rodos din calea căruia locuitorii din mai multe comunităţi au fost nevoiţi să fugă.

Echipajele de pompieri au făcut progrese în cursul zilei de luni, însă un alt sat a trebuit evacuat în cursul nopţii odată cu apropierea flăcărilor.

Focare de dimensiuni mai mici au izbucnit, de asemenea, în peninsulă şi de-a lungul frontierei turco-elene, potrivit pompierilor.

Până în prezent nu au fost înregistrate victime.

Autorităţile au avertizat asupra riscului foarte ridicat de izbucnire a incendiilor, pericolul menţinându-se chiar şi după trecerea valului de caniculă pe fondul secetei care afectează ţara şi a vântului ce poate înteţi flăcările.

Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa în Grecia în 2007 după o perioadă similară marcată de secetă şi caniculă, urmată de episoade de vânt intens.

O scădere uşoară a temperaturilor, până la maxime de circa 38 de grade Celsius, este prognozată până în weekend, au notat meteorologii care au atras atenţia, însă, că aceasta va fi şi momentul în care va interveni vântul numit Etesia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.