Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Timişoara: Medicii nu mai operează din cauza caniculei

alerta

A fost atât de cald în vestul țării, încât medicii au decis să nu mai opereze, pentru că pun în pericol viața bolnavilor. La Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, pacienții așteaptă să treacă valul de caniculă. Sistemele de climatizare existente sunt vechi și nu fac față. În aceste condiții, a crescut riscul de infecții în sălile de operație.

Pacienții de la secţia de chirurgie cardiovasculară nu au putut fi operați la timp din cauza temperaturilor ridicate din sălile în care se fac intervenții. Medicii se tem de posibilitatea unor infecţii.

Între timp, două săli de operaţie mari, noi nouţe, nu sunt folosite pentru că nu s-au mai făcut investiţii în climatizare şi aparatură. Conducerea institutului spune că, din 2013, a făcut memorii la Ministerul Sănătății în fiecare an. A primit doar promisiuni, conform TVR. Acum, însă, situația s-a agravat. O evaluare a specialiștilor arată că instalaţia de climatizare de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara nu mai poate fi reparată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.