Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Încă trei ordonanţe de urgenţă au fost publicate în Monitorul Oficial. Măsuri împotriva coronavirusului, inclusiv scannere termice

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvern

Încă trei ordonanţe de urgenţă, dintre cele 25 adoptate de Guvernul Orban în şedinţa de marţea trecută, au fost publicate în Monitorul Oficial. Printre acestea, şi ordonanţa privind unele măsuri urgente împotriva coronavirusului, dar şi ordonanţa care reglementează circulaţia cu trotineta electrică.

Vezi AICI cele trei ordonanţe de urgenţă! (.pdf)

Guvernul a adoptat, la începutul săptămânii trecute, înainte de moțiunea de cenzură, OUG pentru a fi cumpărate scanere termice pentru a dota cele 16 aeroporturi internațioanle, 5 către Henri Coandă București și câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pe fluxul de intrare și unul pe fluxul de ieșire. Aceeași OUG prevede și reîntregirea stocurilor de urgență medicală, precum și unele măsuri de instituire a carantinei în caz de epidemii.

O altă ordonanţă reglementează circulaţia cu trotinetele electrice. Actul normativ prevede următoarele reguli pentru circulaţia cu trotineta electrică: Cel puţin 14 ani pentru a conduce o trotinetă electrică; Trotinetele trebuie să aibă mijloace de iluminare; Sub 16 ani este obligatorie casca de protecţie; Este interzis transportul pasagerilor pe trotinete;  Zona de folosinţă: pistele de biciclete sau zonele de drum unde viteza maximă este de 50 de km/oră; Trotinetele nu au voie să circule cu peste 25 de km/oră.

Cea de-a treia ordonanţă vizează instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat individuale de salvare. Actul normativ prevede acordarea unui ajutor de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia şi pentru compania TAROM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.