Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă într-o gară din județul Buzău: Scurgeri de acid clorhidric dintr-un vagon

click.ro
tren

Un tren de marfă a fost oprit, sâmbătă după-amiază, în zona localităţii Zoiţa din judeţul Buzău, din cauză că dintr-unul dintre vagoane se scurge acid clorhidric. Autorităţile au creat o zonă de siguranţă, traficul feroviar pe Magistrala 500 Buzău - Râmnicu Sărat fiind oprit temporar, potrivit news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, problema a fost sesizată de mecanicul trenului de marfă, care a anunţat la 112 că dintr-un vagon sunt scurgeri de acid clorhidric.

Ca urmare, trenul a fost oprit, în zona localităţii Zoiţa, iar acolo s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie, inclusiv echipa CBRN de la Brăila.

Citește și: Traian Băsescu îl critică pe Ludovic Orban: A făcut o greșeală fundamentală

Autorităţile au creat un perimetru de siguranţă, pe o rază de 100 de metri în jurul vagonului, mai ales că trenul a fost oprit aproape de gara din Zoiţa, iar în zonă se află şi un drum comunal.

Conform sursei citate, în vagon s-ar afla circa 35 de tone de substanţă, iar scurgerea apare din cauza unei fisuri, însă dacă trenul este oprit cantităţile care se scurg sunt foarte mici.

Centrul Infotrafic a anunţat că traficul feroviar pe Magistrala 500 Buzău - Râmnicu Sărat a fost întrerupt la kilometrul 151. Ulterior, traficul a fost reluat, după tractarea trenului de marfă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.